donderdag 19 januari 2012

Citizen Led Independent 1481010

Dit is waarschijnlijk een van de eerste echte LED-technologie horloges gemaakt na het tijdperk van de jaren 1970. De Onafhankelijke LED is gemaakt in een beperkte oplage in chroom of goud (messing) plaat of kunststof en gelanceerd alleen voor de Japanse markt in het begin van de jaren 90 waardoor het een grote verzamelwaarde heeft vandaag. Citizen noemde deze technologie "Grafisch Sparkle" omdat de leds niet alleen oplichten in verschillende kleuren, maar ook als een sprankelend effect (waarschijnlijk voor minder energie verbruik). Elk uur verlicht de display met een grafische cijferanimatie voor twee of drie seconden. De elektronica is bedekt dus met een spiegel zodra het scherm is uitgeschakeld, alles wat je kunt zien is je eigen reflectie
De 2 knoppen zitten in de case ingewerkt. Met een druk op de onderste krijg je het uur (sparkle licht) en bij een 2de druk krijg je de datum. De bovenste laat je een grafische oplichting zien die op regelmatige tijdstippen verandert.  De instelling modus van dit horloge legt uit waarom het echt "Independent" heet.
Als je de gebruiksaanwijzingen mist dan mag je gerust zijn dat je een uurtje of 2 kan gokken om te weten te komen hoe hij werkt.. druk op de knop van de tijd en voordat de display uit gaat, houdt u de kleine ingesprongen knop ingedrukt tot dat het knipperende instelmodus verschijnt. Je doet het goed na de derde of vierde poging. Het nadeel met de chroom en goud versies is de gepolijste afwerking die elke kras of inkeping laat zien.





 
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten